KATĖS

AR GALIMA KATĖMS DUOTI PIENO?

lazy

Pieno katėms duoti galima, tačiau labai mažais kiekiais

Dažnai pastebima, kad pats naminis gyvūnas parodo, ar jam tam tikras maisto produktas tinka. Katėms, kurios sunkiai virškina pieno kilmės produktus, nelabai norisi prie jų sugrįžti, ypač jei jos nėra iš ankstyvo amžiaus pripratintos prie tokios mitybos. Todėl tai, ar pienas yra tinkamas ingredientas, ar ne, pastebėsite ir iš gyvūno kūno ženklų, ir dalinai jo reakcijos. Esminis principas yra tas, kad gyvūnui, bet kokiu atveju, nereikėtų duoti per daug pieno. Persistengimas ir bandymas pieną paversti vienu iš pagrindinių dietos elementu gali smarkiai sutrikdyti virškinimo procesus.

Nemažas kiekis laktozės, kurios dažnas gyvūnas netoleruoja, randamas piene, katei gali sukelti diskomfortą, pasireiškiantį pilvo pūtimu, tualeto problemomis. Natūralu, jog kiekvienas gyvūnas skiriasi ir visų kačių nereikėtų laikyti kaip vienos. Nežinodami, kaip elgtis (duoti augintiniui pieno, ar ne), geriau apsilankykite pas veterinarą, kuris aptars realią situaciją, pateiks savo požiūrį dėl pieno naudos ir žalos.

Pagalvokite, ar tikrai pienas yra toks naudingas pasirinkimas?

Iš esmės, pienas, atsiradęs naminių kačių lėkštėje, iš žmonių perspektyvos neretai traktuojamas kaip skanėstas ar pasilepinimas augintiniui. Tai, kad gyvūną jis traukia, nereiškia, jog jis neša kokią nors kitą didelę naudą, apart momentinio džiaugsmo. Kačių šeimininkai pastebi, kad laktozės privalumai pasijaučia tik tuomet, kai jų gyvūnai kenčia nuo pilvo skausmų, negalėdami nueiti į tualetą. Tai dažnai naudojamas metodas, kuris realiai nėra traktuojamas kaip sveikas būdas, norint padėti savo augintiniui su virškinimo problemomis. Bene visais atvejais pienas tiesiog trikdo normalų katės žarnyno darbą.

Ieškodami alternatyvų būkite atidūs. Dauguma žmonių vartoja augalinės kilmės pieną, kuris, atrodo, turėtų tikti ir susidomėjimą parodžiusiai katei. Kalbant realiai, būtina nuosekliai peržiūrėti produkto sudėtį. Nors sudėtyje laktozės ir nebėra, tokie pienai dažnai būna kupini įvairių saldiklių ir skaniklių. Šie ingredientai taip pat gali sutrikdyti gyvūno įprastą gyvenimą, pakenkdami virškinimui.

Kokia alternatyva nugali tiek karvės, tiek augalinį pieną?

Kartais kačių šeimininkai tikisi, kad duodami gyvūnui karvės pieno, nušaus du zuikius vienu šūviu. Galvodami, kad ir palepiname savo augintinį, ir padedame jam išvengti dehidratacijos, smarkiai klystame. Taip jau yra, kad jei katinas netoleruoja laktozės, to padariniai gali privesti prie dar didesnės dehidratacijos. Vėmimas ar nevalingas tuštinimasis sukelia stresą gyvūnui, greitai pašalina visus skysčius iš organizmo. Todėl natūraliai kenkia reguliaraus vandens kiekio organizme palaikymui ir stabilizavimui.

Juk pati geriausia alternatyva pienui – paprasto vandens lakimas. Pienas dažnai tik pablogina jau ir taip blogą situaciją. Jei Jūsų katinas vengia vandens ir dėl to galvojate, kad toks žavesnis pasirinkimas jam padės, sustokite. Reikia ieškoti palankių triukų, kurie nėra susiję su karvės pienu. Pavyzdžiui, maišyti sausą maistą su vandeniu, taip pabrėžiant ėdalo kvapą ir prikviečiant gyvūną, tiek pakeliant hidratacijos lygį. Svarbu reguliariai keisti dubenėlio turinį, taip katei parodant, kad vanduo yra šviežias ir gaivus.

ar galima katems duoti pieno
Ar Galima Katėms Duoti Pieno? 3

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *