Prisijunkite naudodami socialinę paskyrą

 
Sort by:
  • Kačių vardai patelėms ir patinams
    Kačių vardai patelėms ir patinams
    87 Views
    1 Comment
    (5.0)
    Liked

    Neseniai tapote mažos katės ar kačiuko globėju ir galvojate, kokį vardą pasirinkti savo švelniam ir nuolat murkiančiam augintiniui? Svarbiausia, atminkite, kad vardas lydės jūsų keturkojį visą jo gyvenimą. Todėl vardus savo katėms rinkitės atsakingai. Kaip tai padaryti? Mes jums pateiksime platų ir turtingą įvairove vardų sąrašą katėms, iš kurio galėsite išsirinkti vardą bet kokiam kačiukui. Taigi į ką atkreipti dėmesį renkantis vardą savo katei ir kodėl vardas yra toks svarbus?

    Skaityti daugiau
  • Šunų vardai patelėms ir patinams
    Šunų vardai patelėms ir patinams
    1954 Views
    1 Comment
    (5.0)
    Liked

    Priėjote prie išvados - Jūsų ar, bendrai, visos šeimos gyvenime trūksta ištikimo kompaniono. Šuo - augintinis, kuris suteiks laimės tiek tiems, kurie nori daugiau laiko praleisti lauke ir pasivaikščioti, tiek tiems, kurie jaučiasi vieniši ir šalia nori turėti draugą. Visgi, dauguma žmonių greitai pasimeta, kai reikia pasiruošti gyvūno priėmimui. Kokį maistą pirkti? Ko reikia, kad mažas šuniukas augtų komfortabiliai? Svarbiausia, kokį gi vardą išrinkti?

    Skaityti daugiau
  • Ar galima katėms duoti pieno?
    Ar galima katėms duoti pieno?
    749 Views Liked

    Atrodo, kad tai, jog katės mėgsta lakti pieną, yra kaip savaime suprantamas dalykas. Panašiai kaip ir tai, jog šie gyvūnai linkę gaudyti peles ar didžiąją dalį paros praleisti snausdami ant sofos. Visgi, ar tikrai karvės pieno lakimas katėms yra leistinas ir naudingas - visai kitas klausimas. Didelė dalis šeimininkų vengia šios temos, kadangi gyvūnui maisto produktas patinka, o ir stereotipiškai į pieną žiūrima pozityviai. Tai kaip ten yra iš tiesų?

    Skaityti daugiau
  • Kaip pasireiškia alergija katėms?
    Kaip pasireiškia alergija katėms?
    1956 Views Liked

    Žmonės, norintys savo namuose auginti katę, prieš priimdami lemiamą sprendimą apsvarsto daugybę klausimų. Apgalvojama, ar gyvūnas nesijaus vienišas, kai šeimininkai dieną praleis darbe. Taip pat bandoma išsiaiškinti, ar tikrai niekas iš šeimos narių neturi alergijos šiam gyvūnui. Kokie požymiai išduoda, kad turite alergiją katėms? Kaip tai reiktų patikrinti?

    Skaityti daugiau
  • Kaip pripratinti katę prie kitos katės?
    Kaip pripratinti katę prie kitos katės?
    883 Views Liked

    Retas šeimininkas, kuris nori, jog jo gyvūnas jaustųsi vienišas. Supratę, kad pastovios kompanijos savo augintiniui palaikyti negalime dėl įvairių atsakomybių, ieškome alternatyvų. Geriausi augintinių draugai - kiti naminiai gyvūnai. Visgi, tokiam draugiškam santykiui sukurti reikia laiko ir pastangų. Kalbant apie kates, kurias reikia pripratinti viena prie kitos, pravartu laikytis supažindinimui svarbaus eiliškumo.

    Skaityti daugiau
  • Kaip nukirpti katinui nagus?
    Kaip nukirpti katinui nagus?
    518 Views Liked

    Kačių mylėtojai puikiai žino, jog patenkinti šių gyvūnų poreikius ir juos pripratinti prie kai kurių įpročių gali būti ypač sunku. Nagų kirpimas - ne išimtis. Ši procedūra gąsdina pradedančiuosius augintinių šeimininkus, nežinančius kaip elgtis, ir dažnai patį gyvūną, kuriam letenėlės yra viena iš jautriausių viso kūno dalių. Tai į kokius patarimus rekomenduojama atsižvelgti, ruošiantis kirpti savo katinui nagus?

    Skaityti daugiau
  • Kodėl vištienos kaulai pavojingi šunims bei galimos alternatyvos
    Kodėl vištienos kaulai pavojingi šunims bei galimos alternatyvos
    640 Views Liked

    Šunų mylėtojų tarpe dažnai kyla diskusijos šiuo klausimu - ar galima augintiniams duoti savo maisto likučius? Ar tai sveikintinas, ar žalingas įprotis? Juk kaulai - labai populiarus pasirinkimas. Jie patinka šunims tiek dėl savo skonio, tiek dėl ilgo kramtymo proceso. Nors tai ir gali būti maistingas pasirinkimas Jūsų augintiniui, vertėtų būti be galo atsargiems. Gyvūnų organizmai skirtingai reaguoja į skirtingų rūšių kaulus. Pavyzdžiui, vištienos kaulai šunims gali tapti pagrindine...

    Skaityti daugiau
  • Kaip pripratinti katę prie naujų namų?
    Kaip pripratinti katę prie naujų namų?
    1091 Views Liked

    Parsinešus mažą ar suaugusį katiną namo nenustebkite, kad jis ims ir pabėgs į patį tamsiausią namų kamputį – tai natūrali gyvūno reakcija į nepažįstamą aplinką. Pabandykite įsivaizduoti, kiek daug naujų kvapų, vaizdų ir garsų kačiukas turi pajusti ir suvokti tuo metu. Tik labai retu atveju naujasis augintinis jūsų namuose jausis kaip šeimininkas. 

    Skaityti daugiau
  • Kaip pripratinti šunį prie pavadėlio?
    Kaip pripratinti šunį prie pavadėlio?
    474 Views Liked

    Pavadėlis – tai tiesioginė ir apčiuopiama sąsaja tarp šuns ir jo šeimininko. Tai įrankis, kuriuo šeimininkas gali valdyti savo šunį bei išmokyti tam tikrų komandų gatvėje. Kaip išmokyti šuniuką vaikščioti su pavadėliu? Šiame straipsnyje sužinosite visą tikslingą informaciją apie tai, kaip mokyti šunį vaikščioti su pavadėliu - ką daryti ir kokių veiksmų bei aplinkybių vengti.

    Skaityti daugiau
  • Kodėl plinka šuns kailis?
    Kodėl plinka šuns kailis?
    1602 Views Liked

    Viena dažniausiai pasitaikančių problemų šunų kailio slinkimo klausimais yra alopecija. Tai patologinė būklė, kurią lydi dalinis arba visiškas gyvūno plaukų slinkimas. Kailio augimo pažeidimas ir nuplikimas paprastai rodo vidines ar išorines šunų kūno problemas. Labiausiai rizikingos šunų veislės yra pudeliai, Stafordšyro terjerai, dobermanai, buldogai, čiau čiau ir miniatiūriniai pinčeriai.

    Skaityti daugiau
  • Koks kraikas katėms yra geriausias?
    Koks kraikas katėms yra geriausias?
    838 Views Liked

    Šiame straipsnyje rasite pagrindinę naudingą informaciją apie skirtingų rūšių katėms (ir ne tik) skirtus kraikus, jų minusus bei pliusus, tad išsirinkti geriausią variantą Jums ir Jūsų augintiniui bus vieni juokai!

    Skaityti daugiau
  • Kaip dresuoti šunis: ką reikia žinoti ir nuo ko pradėti?
    Kaip dresuoti šunis: ką reikia žinoti ir nuo ko pradėti?
    975 Views Liked

    Norint užauginti protingą ir paklusnų šunį, kuris vykdo visas šeimininko komandas, reikia jį dresuoti. Didžiuosiuose Lietuvos miestuose vyksta specialūs mokymo kursai, kuriuos veda profesionalūs kinologai. Tačiau ši paslauga kainuoja ir, kaip taisyklė, yra paklausesnė tarp elitinių šunų veislių augintojų, besiruošiančių įvairioms varžyboms ir parodoms, todėl daugelis savininkų treniruoja gyvūnus namuose kaip išmanydami, vadovaudamiesi paprastomis specialistų rekomendacijomis. Straipsnyje...

    Skaityti daugiau
Showing 1 to 12 of 18 (2 Pages)