ŠUNYS

KAIP DRESUOTI ŠUNIS: KĄ REIKIA ŽINOTI IR NUO KO PRADĖTI?

lazy

Kodėl reikia dresuoti šunį?

Bet kuriam šuniui, kaip ir vaikui, reikia išsilavinimo. Nedresuoti šunys paprastai yra nepaklusnūs, gadina įvairius namuose esančius daiktus, bet kur atlieka ,,savo reikalus”, vejasi kates ir, apskritai, sukelia daug rūpesčių ir problemų savo šeimininkui.

Tam, kad Jūsų šuo elgtųsi tinkamai, neabejotinai vykdytų visas duotas komandas, suprastų savo vietą namuose ir vaikščiodamas nedarytų kvailysčių, jį reikia dresuoti. Saugumo sumetimais galite sužinoti apie pavojingas šunų veisles.

KAIP DRESUOTI SUNIS KA REIKIA ZINOTI IR NUO KO PRADETI 11

Kur išmokti šunų dresūros?

Šunų mokymas apima gyvūnų mokymą skirtingų komandų. Paprasčiausi ir dažniausiai pasitaikantys: „Sėdėk“, „Gulkis“, „Stovėk“, „Mano“, „Balsas“, „Vieta“, „Duok leteną“, „Fu!“ ir kt.

Geriausia šunį komandų mokyti lauke. Pageidautina, kad vieta būtų rami ir erdvi. Svarbu, kad ji būtų pažįstamas augintiniui. Netoliese neturėtų būti kitų gyvūnų, kurie atitrauktų šuns dėmesį. Nepažįstamų žmonių buvimas taip pat nepageidautinas.

KAIP DRESUOTI SUNIS KA REIKIA ZINOTI IR NUO KO PRADETI 13

Kiek skirti laiko dresūrai?

Rekomenduojama šunį dresuoti kiekvieną dieną. Pirmųjų užsiėmimų trukmė 30-40 min., vėliau laikas pailgėja iki 1-1,5 val. Jei dresuojamas šuniukas iki 6 mėn. amžiaus, užsiėmimų trukmė neturi viršyti 15-20 min.

Rekomendacijos ruošiant gyvūną:

  • Prieš treniruotę negalima šerti šuns, nes po šėrimo jis turi pailsėti. Be to, aktyvus judėjimas pilnu skrandžiu padidina vulvos ir kitų virškinimo trakto problemų tikimybę.
  • Prieš dresuojant šeimininkui reikia užmegzti ryšį su šunimi, pažaisti su juo, paglostyti.
  • Kad šuo visapusiškai susikoncentruotų į mokymosi procesą, pirmiausia turite jį išleisti į tualetą.
  • Norint išmokyti šunį tam tikrų elgesio normų gatvėje, jums prireiks kai kurių pagalbinių priemonių: minkšto odinio antkaklio (mažiau paklusniam šuniui galėtų praversti specialus antkaklis nuo lojimo), pavadėlio (ilgis nuo 1 iki 15 metrų), skanėsto motyvacijai ir paskatinimui vykdyti komandas (o tam patogiausia įsigyti specialią, būtent tam pritaikytą, skanėstų dėžutę). Vidutinių ir didelių veislių šunims taip pat reikės antsnukio (ieškokite specialiai dresūrai pritaikyto). Jei dresuojate bet kur kitur, pravartu turėti dresūrai skirtą švilpuką, o jei norite sumažinti šuniui duodamą skanėstų kiekį, labiausiai pasitarnaus Pawise klikeris dresūrai.
KAIP DRESUOTI SUNIS KA REIKIA ZINOTI IR NUO KO PRADETI 12

Pagrindinės šunų dresūros taisyklės

Yra keletas taisyklių ir mokymo metodų, kurie padės pradedantiesiems šunų augintojams išugdyti visas būtinas augintinių gerąsias savybes.

Pagrindinės mokymo taisyklės:

  • Šuns dresavimu turėtų apsiimti vienas šeimos narys, o ne visi po truputį.
  • Reikia treniruoti savo šunį geros nuotaikos. Neigiamos emocijos ir šeimininko dirglumas neleis užmegzti draugiško kontakto su šunimi ir pasiekti teigiamų rezultatų dresuojant.
  • Apsvarstykite mokymo programą, atsižvelgdami į gyvūno prigimtį.
  • Dresuoti galima tik tada, kai šuo yra geros fizinės formos. Jūs negalite dresuoti mieguistų ir turinčių sveikatos problemų.
  • Užbaikite treniruotę pagyrimais už kiekvieną sėkmę ir, žinoma, nepamirškite apdovanoti šuns mėgstamu skanėstu. Jis tikrai tai įvertins ir lauks kitos pamokos.
KAIP DRESUOTI SUNIS KA REIKIA ZINOTI IR NUO KO PRADETI 9

Paprastas žmogus, norintis išmokyti savo augintinį skirtingų komandų, gali pasirinkti lengviausią mokymosi būdą – motyvaciją su paskata atlikti tam tikrą veiksmą, kur motyvacijos elementas yra skanus skanėstas ar mėgstamiausias šuns žaislas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *