KATĖS

KAIP NUKIRPTI KATINUI NAGUS?

lazy

Žinokite, kada kirpimas yra būtinas

Didelė dalis naujų kačių šeimininkų baiminasi kirpti savo augintinių nagus dėl pačių įvairiausių priežasčių. Vieni nuogąstauja, kad bijo išgąsdinti ir sužeisti gyvūną, o kiti tiesiog nežino, kada ateina laikas šiai procedūrai. Pastebėta, jog nagų kirpimas katėms reikalingas bent jau kas tris-keturias savaites. Tik besiruošiantiems išsiugdyti šį svarbų higienos įprotį rekomenduojama stebėti savo gyvūno letenėles.

Ilgi, apvalainai besisukantys nagai privalo būti nukirpti. Jei žaidimų metu pajuntate, jog katino nagai yra labai aštrūs, laikas juos nukirpti. Kitas, gyvūnų mylėtojų greičiausiai pastebimas ženklas – augintinio diskomfortas. Neretai katės, kurių nagai per ilgi, užsikabina už tokių grindinių paviršių kaip kilimai ar įsipainioja šeimininkų rūbuose.

KAIP NUKIRPTI KATINUI NAGUS 3

Pasiruošimas – bene svarbiausias žingsnis

Katinas – nepriklausomas ir nerimastingas gyvūnas, kuriam retai kada patinka kitų įperšamos taisyklės. Todėl absoliučiai bet kokios naujos procedūros atsiradimas gali jį sutrikdyti. Labai retas atvejis, kai katės džiaugiasi nagų kirpimu. Dėl šios priežasties būtina šiam laikui tinkamai pasiruošti. Natūralu, be galo svarbu turėti kokybiškas ir tvirtas žirklutes. Tai, ar jos skirtos gyvūnams, ar žmonėms, didelio skirtumo neturi, kadangi esmė – korektiška technika ir preciziškumas, savo augintinio pažinimas.

Dažnai šeimininkai nagų kirpimą atlieka tada, kai katinas yra išsidūkęs po žaidimų sesijos, taip šis faktiškai priešinasi mažiau. Taip pat svarbu po ranka turėti rankšluostį, į kurį būtų galima suvynioti gyvūną, jei kirpimas neitų pagal planą, arba pasikviesti artimą žmogų, kuris galėtų išlaikyti augintinį stabilų.

KAIP NUKIRPTI KATINUI NAGUS 1

Svarbu išsiugdyti įprotį ir atminti techniką

Tam, jog būtų lengviau atlikti nagų kirpimą, šią procedūrą rekomenduojama pradėti praktikuoti su kate kiek įmanoma anksčiau. Taip jau yra, jog mažesni gyvūnai, nors ir smalsūs bei judrūs, būna labiau linkę pratintis prie naujų įpročių. Kitas be galo svarbus dalykas – kirpimo technika. Jei gyvūnai bendrai yra sunku leistis nagų kirpimui, šį atliekant neteisingai, galite užsitarnauti dar didesnę neapykantą. Prieš leidžiantis į kirpimo rutiną, būtina atidžiai apžiūrėti katino letenėles, atskirti, kurios dalys kerpamos, kurios neliečiamos.

Tam, jog gyvūnas nagus išskėstų, tereikia švelniai paliesti letenėlės pagalvėlę – šį ritualą patartina praktikuoti reguliariai prieš patį kirpimą. Kirpti rekomenduojama 45 laipsnių kampu, kiek įmanoma toliau nuo jautriosios nago dalies, kuri matoma dėl savo rusvos spalvos.

KAIP NUKIRPTI KATINUI NAGUS

Apdovanokite ir nuraminkite augintinį

Kaip ir su visais augintiniais ir naujų įpročių ugdymu, svarbus komponentas – kantrybė. Net ir ramiam gyvūnui nagų kirpimas gali sukelti streso, todėl paguosti šį galimą skanėstais arba procedūrą atlikti prieš valgio laiką. Reikia nepamiršti taisyklės, jog ramus šeimininkas – ramus augintinis. Jei baiminatės šios procedūros, nepasitikite savo įgūdžiais ir nenorite rizikuoti sužeisti savo mylimo augintinio, tikėtina, jog tai pajus ir pats katinas.

Visada galima paprašyti pagalbos – tą mielai padarytų patikimas veterinaras ar kates auginantys draugai. Nereikėtų tęsti procedūros, jei gyvūnas per daug įsitempęs. Svarbu parodyti jam, tai, jog jis yra matomas – taip bus daug lengviau sugrįžti prie nagų kirpimo kitą dieną.

KAIP NUKIRPTI KATINUI NAGUS 4

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *