KATĖS

PASIRUOŠIMAS PRIEŠ ĮSIGYJANT KAČIUKĄ

lazy

Būtiniausių prekių įsigijimas

Įsigykite katės reikmenų. Prieš parsinešdami savo katytę namo, turėsite įsitikinti, kad turite viską, ko reikia, kad ji būtų sveika ir laiminga. Pagrindiniai katės reikmenys:

  • Maisto ir vandens dubenėliai
  • Maistas ir skanėstai (pagal amžių)
  • Kraiko dėžė
  • Kraikas
  • Antkaklis (ypač jei katė gali pasprukti į lauką, pritvirtinkite adreso/telefono informaciją)
  • Kraiko samtelis
  • Kačių žaislai
  • Draskyklė-laipynė arba kartoninė draskyklė
  • Nagų žirklės
  • Šukos
PASIRUOSIMAS PRIES ISIGYJANT KACIUKA 1

Vietos pasirinkimas

Pasirinkite kambarį, kuriame iš pradžių laikysite katę. Gali būti geriausia apriboti katės judėjimą viename kambaryje, kai pirmą kartą parsinešate jas namo. Tai leis jiems prisitaikyti prie savo naujų namų kvapų ir garsų, bet neužgožti instinktų. Įsitikinkite, kad katė turi maisto, vandens, slėptuvę, kraiko dėžę ir žaislų. Po kelių dienų, kai jūsų katė atrodo labiau pasitikinti savimi, galite palikti atidarytas duris ir leisti katei tyrinėti namus savo ritmu.

Kraiko dėžutė

Pastatykite katės kraiko dėžę, kur jūsų katė gali lengvai pasiekti. Venkite jų dėti į intensyvaus judėjimo zonas arba už uždarų durų. Pavyzdžiui, vieną kraiko dėžę galite pastatyti kambario kampe viršuje ir vieną kambario kampe apačioje. Atminkite, kad katės turėtų turėti tam tikrą privatumą.

PASIRUOSIMAS PRIES ISIGYJANT KACIUKA 7

Maistas ir vanduo

Parūpinkite maistu ir vandeniu. Duokite katei šiek tiek maisto ir gėlo vandens, kai tik parsivešite ją namo. Maistą ir vandenį pastatykite ramiai, kad jūsų katė netrukdomai jį pasiektų. Venkite maisto ir vandens dubenėlius dėti į intensyvaus judėjimo vietas, nes tai gali neleisti katei valgyti ar gerti, kai jai to reikia. Įsitikinkite, kad maistas ir vanduo yra tinkami katės (kačiuko, suaugusio ar vyresnio amžiaus) amžiui. Kai kurie gamintojai siūlo sausą maistą, tinkantį visoms amžiaus grupėms. Kasdien keiskite katės vandenį.

Kačių žaislai

Padovanokite katei keletą žaislų. Katės mėgsta žaisti, todėl įsitikinkite, kad aprūpinate katę keliais stimuliuojančiais žaislais. Pasiūlykite savo katei įvairių žaislų, tokių kaip lazdelės, kamuoliukai, maisto dozavimo žaislai ir žaislai su katžole. Turėdami keletą skirtingų galimybių ir būdu žaisti, ji išliks aktyvi, laiminga ir nuolat judanti.

PASIRUOSIMAS PRIES ISIGYJANT KACIUKA 5

Draskyklė – kad baldai būtų saugūs

Katės turi draskyti, kad pašalintų išorinį nagų apvalkalą, tai būtina ir patenkinant katės instinktus. Jūs galite kirpti katės nagus kas 2–3 savaites, kad jie būtų mažiau aštrūs, tačiau katei vis tiek reikės draskyti. Kad katė nesubraižytų jūsų baldų, aplink savo namus galite įrengti net keletą draskymo stulpus arba vieną, didesnę draskyklę. Kambariuose su baldais pastatykite draskymo stulpelius arba kartonines draskykles, kurios nėra brangios, kad katė galėtų ką nors draskyti. Įtrinkite katžolės į šias draskykles, kad jūsų katė jomis dar labiau susidomėtų.

PASIRUOSIMAS PRIES ISIGYJANT KACIUKA 6

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *